نهادهای حمایتگر و صنایع پای کار سلامت؛ آغاز گفتمان مسئولیت اجتماعی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی میزبان نخستین نشست هماندیشی و تشکیل اتاق فکر در حوزه مسئولیتپذیری اجتماعی بود. این نشست با حضور نمایندگان دستگاههای حمایتی، نهادهای اجتماعی و صنایع بزرگ استان برگزار شد و هدف آن شناسایی ظرفیتهای مغفول، ایجاد هماهنگی بینبخشی و هدفمند کردن حمایتها در حوزه سلامت اعلام شد.
به گزارش وبدا، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، در این نشست که بعدازظهر شنبه 3 آذر 1403 در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، بر اهمیت چهار اصل «عدالت»، «مشارکت مردمی»، «همکاری بینبخشی» و «فناوری مناسب» در ارتقای سلامت تأکید کرد و این نشست را گامی عملی در راستای تحقق سه اصل از این اصول دانست و گفت:: فقط ۳۰ درصد ایجاد سلامت در حوزه فعالیت دانشگاه تعریف میشود و ۷۰ درصد دیگر در اختیار سایر نهادها و دستگاهها است و هماندیشی میتواند، اصل همکاری بین بخشی را مؤثرتر کند.
دکتر سید احمد هاشمی به هدفمند کردن حمایت ها اشاره کرد و افزود: لازم است مسئولیتهای اجتماعی نهادها بهصورت هدفمند و هماهنگ هدایت شود تا خدمات به مردم اثربخشتر باشد.
وی ادامه داد: همچنین، باید از ظرفیتهای مغفول در استان استفاده کنیم تا حمایتهای بیشتری را برای مردم جذب کنیم.
سرپرست اداره خیرین و سازمانهای مردمنهاد دانشگاه نیر برگزاری این نشست را نخستین گام برای همافزایی در اجرای مسئولیتهای اجتماعی در حوزه سلامت دانست و گفت: ایجاد همکاری میان نهادهای حمایتی، صنایع و دانشگاه میتواند زمینهساز بهبود خدمات بهداشتی و درمانی در استان شود.
مهندس مجید پورخیاط اظهار کرد:نخستین نشست هماندیشی مسئولیتهای اجتماعی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با هدف شناسایی ظرفیتها، ایجاد همافزایی و تقویت همکاریهای بینبخشی، گامی مؤثر در ارتقای سلامت استان به شمار میرود.
وی افزود: استمرار چنین نشستهایی میتواند ضمن گرهگشایی از مشکلات مردم، مسیری روشن برای تحقق عدالت در حوزه بهداشت و درمان ترسیم کند.
در این نشست، حجتالاسلام سید حسن سیدی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه، گرهگشایی از مشکلات مردم را مصداق انقلابیگری دانست و بر ضرورت استمرار این هماندیشیها تأکید کرد.
وی گفت: نهادهای حمایتی میتوانند با کاهش بار دولت در حوزه سلامت، نقش مهمی ایفا کنند.
دکتر افشین دلشاد سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه، نیز بر تهیه بانک اطلاعاتی از نیازها و شناسایی ظرفیتهای موجود تأکید کرد و گفت: این اقدام به خیرین و حامیان کمک میکند تا حمایتهای خود را در مسیری مؤثرتر هدایت کنند.
الهیراد، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره)، نیر با اشاره به جمعیت ۵۲ هزار نفری تحت پوشش این نهاد در استان، اعلام کرد: تمام ظرفیتهای موجود را برای کمک به حوزه سلامت به کار خواهیم گرفت و آماده همکاری با دانشگاه برای تحقق اهداف مشترک هستیم.
نمایندگان و روسای سایر نهادها، از جمله سپاه جوادالائمه (ع)، بنیاد علوی، آستان قدس رضوی، ادارهکل بیمه سلامت، سازمان صمت و کارخانه آلومینای جاجرم نیز در این نشست به اقدامات انجامشده در حوزه بهداشت و درمان اشاره کردند. آنها به حمایت از دانشگاه علوم پزشکی برای شناسایی ظرفیتهای مغفول تأکید و برای کمک در این حوزه اعلام آمادگی کردند.
نظر دهید